Harimau Sepuluh Naib Juara Alumni Cup Bolasepak UPM 2016 | KOLEJ SEPULUH
» BERITA » Harimau Sepuluh Naib Juara Alumni Cup Bolasepak UPM 2016

Harimau Sepuluh Naib Juara Alumni Cup Bolasepak UPM 2016

Harimau Sepuluh Naib Juara Alumni Cup 2016

Pada 8-9 Oktober 2016 (Sabtu&Ahad), Kolej 10 telah menghantar dua pasukan iaitu Rimau Sepuluh A dan Rimau Sepuluh B untuk menyertai Pertandingan Bola Sepak Piala Alumni UPM.
Pertandingan ini telah dimainkan dengan menggunakan peraturan 9-sebelah satu pasukan.

Rimau Sepuluh B terkandas di pusingan 16 terakhir manakala Rimau Sepuluh A berjaya mencipta sejarah kerana untuk pertama kalinya pertandingan ini diadakan meraka berjaya meraih tempat kedua setelah bermati matian bermain selama dua hari berturut-turut.
Hadiah yang mereka perolehi ialah pingat dan chek berjumlah RM2000 untuk satu pasukan.
Prestasi cemerlang seperti ini perlu dikekalkan malah boleh ditingkatkan lagi agar pasukan bola sepak Kolej 10 menjadi pasukan bola sepak yang termasyul di UPM.

#K10brotherhood
#K10aummmm