Program Membaik Pulih Gelanggang Bola Tampar Kolej Sepuluh, UPM | KOLEJ SEPULUH
» BERITA » Program Membaik Pulih Gelanggang Bola Tampar Kolej Sepuluh, UPM

Program Membaik Pulih Gelanggang Bola Tampar Kolej Sepuluh, UPM

Pada 13 Januari 2024, satu program khidmat masyarakat telah dilancarkan di Kolej Sepuluh, Universiti Putra Malaysia (UPM). Inisiatif yang dipimpin oleh Sekretariat Sukan dan Rekreasi (SRX) dan Majlis Perwakilan Kolej (MPK) bagi sesi 2023/2024, melibatkan para pelajar yang berdedikasi dari Kursus Kokurikulum Berkredit Bola Tampar QKS2120 Kumpulan 2 dan warga Kolej Sepuluh yang bersemangat. Projek ini memberi tumpuan kepada pemulihan yang menyeluruh ke atas gelanggang bola tampar kolej, dengan matlamat untuk meningkatkan keadaan fasiliti sambil memupuk rasa perpaduan dan semangat komuniti di kalangan pelajar.

Sukarelawan menjalankan pembersihan menyeluruh seperti mengecat semula tiang dan gelanggang, menukar jaring, serta melakukan penyelenggaraan yang diperlukan untuk memastikan fasiliti itu dipulihkan kepada keadaan optimal. Inisiatif ini mencerminkan kesungguhan pelajar dalam meningkatkan persekitaran kolej mereka dan mempromosikan rasa bangga dan perpaduan dalam komuniti UPM.

Projek ini menerima maklum balas positif dari pentadbiran kolej dan universiti secara keseluruhan, yang menekankan kepentingan penyertaan pelajar dalam usaha meningkatkan keharmonian kampus. Projek tersebut diakhiri dengan satu majlis di mana cenderahati disampaikan kepada tetamu kehormat, iaitu wakil Pengarah PKPP, Prof. Dr. Omrah Hassan @ Hussin, dan Pengetua Kolej Sepuluh, Prof. Ts Dr. Wan Zuha Wan Hasan dan diikuti dengan sesi fotografi.

Pemulihan gelanggang bola tampar telah mendapat maklum balas positif dari warga dan pengurusan Kolej Sepuluh, menonjolkan komitmen bersama terhadap kejayaan projek tersebut. Kejayaan ini membuka jalan bagi inisiatif-inisiatif yang memberi faedah pada masa hadapan, menyumbang kepada pembangunan dan kejayaan berterusan bagi komuniti universiti.

Tarikh Input: 24/03/2024 | Kemaskini: 24/03/2024 | rahiza

SXEbNA4~